Články


Môj víkend

Cez víkend som bola u mojej spolužiačky Jeni. V piatok okolo šiestej ma k nej moja mamina doviezla. V piatok sme nerobili nič také len sa rozprávali, počúvali hudbu, jedli melón a hrali sme sa s jej novým morčaťom - Kojim. Išli sme spať okolo jedenástej večer. V sobotu ráno sme sa zobudili o pol deviatej a išli sme sa naraňajkovať. Na raňajky sme mali chlieb, rožky, maslo, syrokrém, šunku, syr a tú najpodstatnejšiu vec na ráno - kávu. Neskôr nám jej mama vymyslela program. Išli sme do Haliča na Motorkársky deň. Boli sme tam nejaké dve hodinky. Videli sme veľa motoriek rôznych značiek. Napríklad Honda, Kawasaki, Chopper atď. Potom sme išli do Lučenca do nákupného centra. Pozerali sme nejaké obchody a neskôr sme sa išli najesť. Ja som si dala grilovaný encián s opekanou zeleninou, Jeni si dala vyprážané kura so zemiakmi a s tatárskou omáčkou a jej mama si dala vyprážaný syr so zemiakmi a tiež s tatárskou omáčkou. Keď sme sa najedli, ešte sme zašli do pár obchodov a potom sme išli do Maďarska na zmrzlinu a na zákusky. Ja som si dala citrónovú a vanilkovú a Jeni s jej mamou si dali zákusky. Potom sme išli domov. Večer sme ešte pozerali videá a počúvali hudbu. Išli sme spať o pol jednej. V nedeľu ráno sme sa zobudili okolo desiatej. Na raňajky sme mali cereálie s mliekom. Potom sme išli do izby a pozerali sme horor - MY. Mal až dve hodiny a ku koncu sme to veľmi nepochopili. Ale bolo to celkom fajn. Už sme boli hladné, tak sme išli obedovať. Mali sme ryžu s mäsom a uhorkovým šalátom. Potom som si dala nanuk a Jeni si dala zmrzlinu. Išli sme do izby a okolo pol štvrtej pre mňa prišla mamina. Bol to super víkend.

 Dúfam, že si to niekedy zopakujeme!


Výlet v Poľsku

Opäť idem písať o mojom víkende. Tentokrát som bola v Poľsku. Bol to výlet zamestnancov zo školy a ich detí. Odchádzali sme v piatok o piatej ráno. Veľmi sa mi nechcelo vstávať, ale nemala som na výber. Do Krakowa sme dorazili okolo jedenástej. Náš autobus zaparkoval pod hradom Wawel. Spoločne sme išli do Starého mesta. Prešli sme až k Barbakanu. Tam sme sa rozdelili a išli sme každý sám alebo v skupinkách. Ja som išla s mojou maminou a bratom. Najprv sme išli do kaviarne. Keď sme z tade odišli, išli sme sa najesť. Ja som si dala kebab a mamina s bratom pizzu. Keď sme sa najedli, išli sme do múzea Madam Tussauds. Videli sme rôzne figuríny. Boli tam slávne osobnosti ale aj rozprávkové bytosti. Ešte sme chvíľu boli na námestí a potom sme sa išli ubytovať. Na druhý deň sme išli na hrad Wawel. Išli sme do Wawelskej katedrály a potom do dračej jaskyne. Keď sme z nej vyšli von, videli sme draka ktorý, chŕlil oheň. Nebolo to až také zaujímavé, ale bolo to celkom fajn. Potom sme sa ešte išli najesť do reštaurácie pri hrade. Keď sme dojedli išli sme k autobusu.

Bolo približne pol jednej, keď sme vyrazili do slávnej soľnej bane vo Wieliczke. Prišli sme tam a ešte sme museli chvíľu čakať, kým nás zobrali dnu. Predtým nám rozdali slúchadlá s takými prístrojmi, cez ktoré sme počuli sprievodcu, ktorý rozprával do mikrofónu. Rozprával síce po poľsky, ale dalo sa mu rozumieť. Prehliadka trvala približne dve hodiny. Dole v bani bolo celkom chladno, ale v takom teplom dni mi to vôbec nevadilo. Bolo to naozaj zaujímavé. Videli sme rôzne sochy vytesané zo soli, ale aj karikatúry koňov a ľudí, ktorí pracovali v bani. Po prehliadke sme sa všetci išli spoločne najesť do blízkej reštaurácie. A tu náš super výlet končil. V Poľsku som teraz bola druhýkrát a opäť sa mi tu páčilo. Možno sa sem ešte niekedy vrátim.

Určite vám odporúčam sem prísť. Je tu veľa pekných pamiatok a uvidíte tu veľa pekných vecí.

Fotka draka, ktorý chŕlil oheň


Silvia Fischerová Hrušov
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky